logo-new

TOMOTERAPIJA-najsavremenija tehnika u radioonkologiji!

Od izuzetnog značaja za efikasno liječenje karcinoma koristeći tri principa od izuzetne važnosti, sprovodi se ciljano radioonkološko zračenje tumorskih promjena u organizmu.

1. PLAN LIJEČENJA
– Obezbjeđuje najpreciznije planiranje liječenja, pri čemu se prave tačne i precizne procjene sprovođenja zračnog tretmana.

2. IGRT (IMAGING GUIDED RADIOTHERAPY- VIZUELNO VOĐENA RADIOTERAPIJA)
– Prije svakog zračenja sprovodi se targetiranje tumorskih promjena, ovaj tip tretmana omogućava prilagođavanje doze zračenja koja će dovesti do smanjenja tumorske promjene, a posledično se smanjuje ozračenost okolne regije. Ovakav pristup omogućava zračenje na maloj površini, a da se zona radijacije ne proširuje na okolno zdravo tkivo.

3. IMRT –( INTENSITY MODULATED RADIOTHERAPY TRЕТМENТ – PRILAGOĐAVANJE INTENZITETA RADIOTERAPIJSKOG TRETMAMA)
Uz pomoć ove vrste zračenja, intenzitet zračenja je kompletno usmjeren na tumorsku masu koja prima radioterapijske zračne snopove i štiti okolno zdravo tkivo.

Karakteristike aparata:
Ovaj tip aparata je sličan kao aparatu za CT
Prilikom sprovođenja tretmana, tomoterapijski prsten se vrti i pravi snimke i različitih uglova i prilikom detetekcijee tumorskog tkiva istovremeno sa snimanjem vrši se i zračenje.

Implementacijom različitih doza, iz različitih uglova i različitog inteziteta, pruža takav tretman koji maksimalno zrači tumor i u potpunosti izbjegava zdravo tkivo.

Ukratko rečeno, efikasnost zračenja je 100% samo na tumorsko tkivo.

ZAŠTO TOMOTERAPIJA???

 • 100% izloženost tumorske promjene radijaciji, precizna detekcija, mogućnost najintenzivnijeg zračenja.
 • Zaštita okolnog zdravog tkiva.
 • Mogućnost ponavljanja zračnog tremana koliko god je puta neophodno, za razliku od obične radioterapije gdje je to nemoguće.
 • Mogućnost sprovođenja zračenja na više od jednog dijela tijela tokom jedne radioterapijske seanse, što je praktično nemoguće kod obične radioterapije.

Tomoterapija znači PRECIZNOST, EFIKASNOST i BEZBJEDNOST
Zakažite besplatne konsučtacije i dobićete mišljenje našeg stručnog tima.

SAJBER NOŽ SISTEM

SAJBERNAJF SISTEM (cyberknife system) je najnoviji robotizovani radiohirurški sistem koji pruža mogućnost efikasnog liječenja malignih tumora, ali i benignih promjena kao i poremećaja u razvoju lokalizovanih u različitim djelovima tela: glavi, plućima, jetri, pankreasu, prostati, bubrezima, kičmenim stubu, potom u novije vrijeme tumora jednjaka i debelog crijeva, kao i niz drugih bolesti.

Riječ je o visokosofisticiranom radiohirurškom terapeutskom sistemu koji se odlikuje ogromnom preciznošću – manjem od jednog milimetra za lokalizovanje tumora koji se ne pomjeraju usled, npr. disanja pacijenta i manje od jednog i po milimetra za oboljela tkiva koja se pomjeraju. Ova činjenica je naročito značajna kada se pravi paralela sa uobičajenom zračnom terapijom. Takodje treba istaći i ono sto je što je za bolesnika donedavno bilo gotovo nezamislivo – nema višemjesečnog boravka u bolnici, a pacijent ne trpi nikakve bolove. Sajbernajf, pored milion drugih prednosti, može da se primjeni i na djelove organizma gde se hirurgija dosad veoma teško probijala iz mnogih razloga.

Važna karakteristika sajbernajfa nastala zahvaljujući kompjuterskoj kontroli, jeste mogućnost zračenja tumora bilo gdje u tijelu, čime se posredno štite zdrava tkiva u okolini tumora.

GAMA NOŽ

Gama nož se prvenstveno koristi za odstranjivanje intrakranijalnih benignih i malignih tumora kao i vaskularnih malformacija.

Preciznost radioaktivnih zraka iznosi 0,3mm, što joj omogućava izuzetno precizne tretmane i uspješno liječenje.
Ovaj tip tretmana se smatra najbezbjednijim u neurohirurgiji.

Upotrebom Gama Knife radiohirurgije izbjegavaju se eventualna oštećenja okolnih tkiva koja nastaju kod klasičnih metoda i mogu se liječiti i tumori u nejnepristupačnim mjestima i jedino ova metoda može garantovati siguran i uspješan tretman.

Tretman traje nekoliko sati, nije potrebna hospitalizacija i već sjutradan pacijent se može vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Prednosti ove metode su:

 • SIGURNOST
 • EFEKTIVNOT
 • TEHNOLOČKI KONTROLISAN DA GARANTUJE USPJEH

TRU BIM- TRUE BEAM

Predstavlja najsavremeniju tehnologiju u borbi protiv karcinoma.
Sa sofisticiranim dijagnostičkom tehnologijom koja milimetriski precizira tumora, bez obzira u kom dijelu tijela ili organa se nalazio, njegova kamera detektuje tumorsku aktivnost i sa 100% preciznošću i direktnim snopom isključivo zrači tumorske mase.

Nema toksičnih elemenata i omogućava brže i efikasnije rezultate.

S obzirom da je tumor mase nemaju savršeni okrugli oblik TRU BIM aktivnost prilagođava zrakove u odnosu na oblik tumora, čime se izbjegava izlaganje radijaciji u okolnog zdravog tkiva.

Vrste tumora koje možemo tretirati sa TRU BIM:
BENIGNI I MALIGNI TUMORI:
-moždani tumori, spinalni tumori, pluća, jetre, gušterače, prostate.
Neurofibromi, meningiomi, schwannomi, vaskularne malformacije, različite vrste nefunkcionalnih tumora i recidiva tumora, oligometastatske promijene.

PREDNOSTI:

 • Kraće vrijeme tretmana
 • Pacijent gotovo da nema nuspojava i komplikacija
 • 100% preciznost sa maksimalnim efektom isključivo na ciljne tumorske mase
 • Brz oporavak pacijenta nakon tretmana i povratak u svakodnevni život

2016 © Copyright - Kollektif Tasarım

+381 69 614 041